SÄRTSAKAS KÕRVITSAKARRI
Sellel aastal on kõrvitsavalik poelettidel eriti kirev! Halloween on läbi, kuid erineva suuruse, kuju ja maitsega kõrvitsaid on saada veel küllaga. Meie maja lemmikud on pudel- ja muskaatkõrvits, millest valmistame suppe, püreesid ning salateid päevapraadide kõrvale. Selle postituse peategelaseks on üks särtsakas kõrvitsakarri, mida pakkusime teile mõni aeg tagasi nädalapakkumisena. Toit sai väga positiivset tagasisidet, mistõttu otsustasime teiega retsepti jagada.
Sul läheb vaja:
3-4 küüslauguküünt
1 šalottsibul
1-2 sl punase karri pastat (olenevalt sellest kui vürtsikat karrit soovid)
400 ml kookoskoort
500 g pudelkõrvitsat (või muskaatkõrvitsat)
250 g konserveeritud kikerherneid (1 väike 400 ml purk)
1 laimist pressitud mahla
näpuotsatäis tšillihelbeid või värsket tšillit
soola
õli
Serveerimiseks riisi või nuudleid.
Valmistamine:
1. Haki küüslauguküüned ja sibul.
2. Koori kõrvits, eemalda sisu ning haki mõnusateks ampsusuurusteks tükkideks.
3. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul ja küüslauk ning pruunista kesmisel kuumusel minutike. Lisa karripasta, kuumuta veel paar minutit. Lisa kookoskoor, sega ning kuumuta keemiseni.
4. Lisa kõrvitsakuubikud, hauta ca 10 minutit kuni kõrvits on pehme. Lisa ka kikerherned.
5. Nüüd on aeg maitsestada - lisa laimimahla, tšillit ja soola nii kuidas sinu maitsele tundub mõnus.
6. Serveeri riisi või nuudlitega.
Kommentaarid
Postita kommentaar